Woensdag

Het eerste schip, de Verwisseling, finishte al op woensdagavond om 23.23 uur. Hoe anders was dit voor de schepen die op dinsdagavond / woensdagochtend de brug bij Nieuwe Wetering nog niet gepasseerd hadden.

Nieuwe Wetering

De Nooit Volmaakt had tot een uur of twee 's nachts doorgezeild om uiteindelijk aan de remmingwerken bij Nieuwe Wetering te overnachten. Maar, het waaide 's ochtends zo hard dat het bijna onmogelijk was om weg te komen en door de brug te varen. Uiteindelijk lukte om - na een enorm gevecht tegen de elementen - in Warmond aan te komen. De Nooit Volmaakt lag nog steeds 4e. 

De Dankbaarheid uit het Friese Nijesyl (met schipper Sjoerd Hobma aan het roer) volgde zo’n 3 kwartier later. Na een uur verplichte rust in Warmond, vertrokken beide schepen via de oostelijke Ringvaart naar Amsterdam en aansluitend richting Workum. 

Roeiend het meer over

De harde wind was gaan liggen, het zonnetje scheen en dit alles leverde een aantal mooie plaatjes op. Wel jammer dat de wind wat draaide naar het noordwesten, waardoor er vanaf de Blauwe Beugel bij Rijsenhout gejaagd moest worden. De Dankbaarheid zette de achtervolging in en uiteindelijk lukte het hen om bomend op de Nieuwe Meer bij Amsterdam om langszij te komen. Maar, het Nieuwe Meer is erg diep. Bij de Nooit Volmaakt werden de roeiriemen geïnstalleerd en met een enorme krachtinspanning bouwden ze zo'n 500 meter voorsprong op. Genoeg om één schutting eerder door de Nieuwe Meersluis te gaan dan de Dankbaarheid.

Amsterdam

In de Kostverlorenvaart lukte het de Dankbaarheid om de Nooit Volmaakt bomend en jagend te passerend. Dat zij heel erg hun best hebben gedaan, bleek na afloop bij de prijsuitreiking in Workum. Zij hadden namelijk de snelste passage in Amsterdam van alle schepen.

Opbellen
E-mail
Info