Zeilen op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen bestaan uit een aantal grote en kleinere plassen bij Aalsmeer. De Grote Poel - ontstaan door het afgraven van veen voor turfwinning - is een 6 kilometer lange plas. Bij gunstige wind kun je die 6 kilometer afleggen zonder ook maar één keer overstag te hoeven.

Daarnaast kennen de Westeinderplassen ook wat kleinere plassen, die met elkaar verbonden zijn door smalle doorvaarten. Door de variatie en uitgestrektheid van het gebied, kun je bij elke windrichting prachtige zeilroutes uitstippelen.

Je kunt de zeiltocht combineren met een bezoek aan een van de vele restaurants rondom de Westeinderplassen. Bijvoorbeeld

Eerst zeilen dan eten

Bij een restaurant aan het water stap je met jouw groep bij de Nooit Volmaakt aan boord. Na de zeiltocht van 2 uur gaan jullie bij het restaurant aan tafel om met elkaar te genieten van een heerlijke maaltijd en nog even na te praten.

Eerst eten dan zeilen

Andersom kan ook: je begint met een gezellige maaltijd bij een restaurant. De Nooit Volmaakt meert rond een uur of half 8 aan en neemt je mee voor een heerlijke avondtocht. Als de zeilen gestreken zijn, is er nog meestal nog wel tijd over om even voor anker te gaan en in de kuip te genieten van de ondergaande zon.

Eten tijdens het zeilen

Heb je geen zin om bij een restaurant te eten en wil je liever zelf je drank en catering verzorgen? Geen probleem, dat is gewoon mogelijk. De catering kan ook door ons verzorgd worden.Opbellen
E-mail
Info