Strontrace 2019

De weersverwachtingen gaven het van te voren al aan: het zou een wedstrijd worden waarin het niet hard zou gaan waaien. Maar, dat er zó weinig wind zou staan, daar had schipper Rob Ligtenberg uit Leimuiden geen rekening mee gehouden. Het betekende dat schipper en bemanning het 24 ton wegende schip zo’n 65 kilometer vanaf de wal moest voortrekken. En dat viel niet mee.

Race tegen de klok


Alle 6 deelnemende schepen hadden op de heenreis gekozen voor het traject via Lelystad / Haarlem / Warmond. Door het gebrek aan wind werd het een race tegen de klok, want de brug in Nieuwe Wetering moest gehaald worden. Helaas bleek bij aankomst op het keerpunt Warmond dat deze brug voor sluitingstijd van 22.00 uur niet meer gehaald kon worden. Dus werd er besloten om het op dinsdagavond ietsje rustiger aan te doen: er kon gelukkig op de Kagerplassen gezeild worden.

Zware terugreis

Na de overnachting bij Nieuwe Wetering bleek op woensdagochtend dat er nog steeds nauwelijks wind was. Dus moest er grotendeels gejaagd worden tot aan het IJ in Amsterdam. Na 3 uur verplichte rust ging de Nooit Volmaakt in het donker het Markermeer op. Pas op donderdag rond 6.30 uur kwam de Nooit Volmaakt als 5e deelnemende schip terug in het Friese Workum.

Plannen voor volgend jaar

De Strontrace 2019 zat er op. Maar, ondanks dat de 2019-editie behoorlijk zwaar was, werden er direct al weer plannen gemaakt voor de Strontrace van 2020. Hopelijk staat er dan wél wind en dan ook nog uit de juiste richting. 

De Nooit Volmaakt in de pers

Op dinsdagochtend stond Omrop Fryslan de Nooit Volmaakt op te wachten in de sluis van Spaarndam.

Niet veel later kwam Anita Jansen van Omroep West aan boord. Zij voer mee aan boord van Spaarndam tot aan de Cruquius en maakte deze prachtige reportage:
Na aankomst in Warmond stond Rose-Marie Keijzer van Omroepbollenstreek klaar met camera en microfoon voor een interview met de schipper:
Opbellen
E-mail
Info