1938 - 1975

1938: de derde eigenaar

In 1938 komt de Nooit Volmaakt in bezit van de familie Geerding uit Leeuwarden. Helaas is er van deze periode niets bekend.

19..: De vierde eigenaar

De Nooit Volmaakt wordt verkocht aan Sietse Tjittes Brouwer te Warten. In 1948 wordt Tjitte Sietsesz Brouwer aan boord geboren. Tjitte is de latere schipper van het skûtsje van Heerenveen. Ergens in de 80-er jaren vindt tijdens de Muider Hardzeildagen het weerzien plaats met zijn geboorteschip.


19..: De vijfde eigenaar

De Nooit Volmaakt blijft in de familie Brouwer. De gerenommeerde skûtsjeschipper van Heerenveen, Tjitte Lammertsz Brouwer neemt het schip van zijn neef over. Ook hij is aan boord tijdens die Muider Hardzeildagen en geeft twee dagen lang zeilles aan de complete bemanning. En, omdat de motor uit het schip gehaald was, moest de Nooit Volmaakt naar binnen geboomd worden.

19..: De zesde eigenaar

Het schip gaat naar Klazienaveen, waar het een tijd als recreatieschip in gebruik is geweest. Maar hoe lang precies en door wie is niet bekend.

1953: De zevende eigenaar

Ergens in die periode krijgt de Nooit Volmaakt een nieuwe bestemming. Volgens de gegevens van het kadaster (nummer 243B Assen 1953) wordt de Nooit Volmaakt een woonschip. Wanneer het schip verhuisd is naar de hoofdstad, is niet bekend. Wat wel bekend is:

  • het schip heeft nog geen motor;
  • de nieuwe ligplaats wordt Prinsengracht, ter hoogte van nummer 39. Daar blijft het schip, vermoedelijk onder de naam "Geke" liggen.
  • In 1975 is er brand aan boord. Het schip komt in handen van schade-expert Frank Lanser. Leo Ligtenberg uit Vijfhuizen ziet de schoonheid van het schip. Met de aankoop van de Nooit Volmaakt kan hij zijn jeugddroom - het varen met een skûtsje - verwezenlijken.


Opbellen
E-mail
Info